Πώς μπορώ να βρω σε ποιον ανήκει ένα νούμερο κινητού;


Ένα ερώτημα που απασχόλησε τον καθένα μας, καθώς η ύπαρξη των καροκινητών κυρίως, είναι μπελάς για πολλούς άτυχους, που γίνονται δέκτες ενοχλητικών τηλεφωνημάτων, όλες τις ώρες της ημέρες.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ιστοσελίδα, όπως θα ήθελε ο αναγνώστης που έφτασε σε αυτό το άρθρο, ανάλογη...
του http://www.whitepages.gr/ στην οποία μπορείτε να βρείτε σταθερούς τηλεφωνικούς αριθμούς και παρέχεται από τον ΟΤΕ.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Α. Σε περίπτωση που βλέπετε το νούμερο

1. Καταρχήν επικοινωνήστε με τους αριθμούς πληροφοριών, κυρίως της INFOTE (11888). Στους τηλεφωνικούς καταλόγους του ΟΤΕ υπάρχουν ήδη καταχωρημένοι οι περισσότεροι δηλωμένοι αριθμοί καρτοκινητών, με απόφαση της ΕΕΤΤ.

2. Κάντε έρευνα στη google ! Μπορεί να υπάρχει ομοιοπαθής σας, από τον ίδιο αριθμό!

3. Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας, αν σας παίρνουν σε κινητό.

Β. Σε περίπτωση που δεν βλέπετε το νούμερο

1. Αν σας παίρνουν σε σταθερό, μπορείτε να ζητήσετε με έγγραφο από τον ΟΤΕ την αναλυση των εισερχόμενων κλήσεων

2. Αν σας παίρνουν σε κινητό με απόκρυψη, τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς οι εταιρείες δεν δίνουν στοιχεία εισερχόμενων. Δοκιμάστε το όμως.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες, με όλα τα παραπάνω να βρείτε άκρη (κάτω από 5%)

Το επόμενό σας βήμα, είναι να ζητήσετε εισαγγελική συνδρομή. Ο εισαγγελέας θα εκτιμήσει το βαθμό της ενόχλησης ή της απειλής και θα διατάξει άρση απορρήτου. Είναι κάτι που οι εισαγγελικές αρχές κάνουν με φειδώ.

Θα πάτε λοιπόν ο/η ίδιος, συνοδεία δικηγόρου για καλό και για κακό και θα ζητήσετε άρση απορρήτου. Πιθανότητες 10-30%. Στο 70% των περιπτώσεων και άνω, ο εισαγγελέας θα αρνηθεί.

Αφού εξαντλήσετε τα παραπάνω δοκιμάστε μερικά κόλπα:

το σημαντικότερο είναι, ότι αυτός που σας παίρνει χρεώνεται. Άρα, αν νομίζετε ότι είναι ο φαρσέρ, σηκώστε το τηλέφωνο και αφήστε το ανοιχτό, χωρίς να μιλήσετε.

Κάντε το κάθε φορά που σας καλεί, με την ίδια επιμονή. Απλά πατήστε το κουμπί, χωρίς να μιλάτε.

Είναι το παιχνίδι "ποιός θα κουραστεί περισσότερο".

Αν δεν βρείτε άκρη και μ'αυτό και δεν θέλετε να αλλάξετε νούμερο, βάλτε κι εσείς μια sim καρτοκινητού, ώστε να σας βρίσκουν οι φίλοι σας. Δώστε το νέο σας νούμερο σε λίγους, ώστε αν ο φαρσέρ εντοπίσει και αυτό, κάπου θα πάει το μυαλό σας.

Όλα αυτά για μερικούς μήνες ακόμη, μέχρι να δηλωθούν υποχρεωτικά όλα τα κινητά.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Μη δίνετε το τηλέφωνο του σπιτιού σας (ειδικά), όπου να ΄ναι, δηλαδή σε κληρώσεις, κουπόνια, περιοδικά, ιντερνετ, κ.λ.π. Όταν σας λένε στο κατάστημα "συμπληρώστε αυτό το κουπόνι, για να συμμετάσχετε στην κλήρωση", μη βάζετε στο πεδίο τηλέφωνο, το τηλέφωνο του σπιτιού σας.