Πώς μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες στο FACEBOOK


Τελικά πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά σας δεδομένα στο facebook; Η απάντηση είναι καθόλου! Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε! Αυτό θα αποδείξουμε παρακάτω τονίζοντας το πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι ο καθένας για το τι δημοσιεύει στο προφίλ του, στις φωτογραφίες του κλπ:

Πάμε να δούμε δυο τυχαία παραδείγματα μελών του facebook που ενώ έχουν επιλέξει να μοιράζονται μόνο ορισμένες πληροφορίες προφίλ με όλους, κρατώντας απόρρητες τις φωτογραφίες τους, εμείς θα τις… απολαύσουμε!

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο facebook, δείτε εδώ το προφίλ ενός ατόμου με «κλειδωμένες» τις φωτογραφίες του. Απολαύστε τώρα εδώ τις «κλειδωμένες» φωτογραφίες αυτού του ατόμου! Απίστευτο;

Πάμε τώρα σε ένα δεύτερο παράδειγμα. Δείτε εδώ το περιορισμένο προφίλ ενός ατόμου και εδώ δείτε ότι το άτομο αυτό κρατούσε μόνο για τον εαυτό του και τους «φίλους» του!

Πώς γίνεται αυτό; Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο facebook, ανοίξτε μια νέα καρτέλα και στη μπάρα διευθύνσεων επικολλήστε το: http://www.facebook.com/photo_comments.php?id=. Ύστερα από το =, επικολλήστε το προσωπικό id που έχει το μέλος του facebook που σας ενδιαφέρει. Το id το βρίσκουμε στη μπάρα διεύθυνσης όταν προβάλουμε το προφίλ ενός ατόμου και μοιάζει έτσι: http://www.facebook.com/profile.php?id=ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ. Τα «Χ» αντιστοιχούν στον αριθμό id. Σε κάποια προφίλ δεν εμφανίζεται ο αριθμός id. Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε δεξί κλικ πάνω στη φωτογραφία του προφίλ του ατόμου και επιλέγουμε «προβολή εικόνας». Τότε η γραμμή στη μπάρα διευθύνσεων θα μοιάζει έτσι: http://profile.ak.fbcdn.net/v226/957/1/nΧΧΧΧΧΧΧΧΧ_12345.jpg. Και πάλι τα «Χ» ανάμεσα στα «n» και «_» αποτελούν το προσωπικό id.

Έτσι, για να δούμε τις κλειδωμένες φωτογραφίες του προφίλ του πρώτου παραδείγματος, ανοίξαμε μια νέα καρτέλα, επικολλήσαμε στη μπάρα διευθύνσεων το: http://www.facebook.com/photo_comments.php?id=1421415618 και πατήσαμε enter…
Το σύνδεσμο με το μπλε χρώμα το χρησιμοποιούμε πάντα για την εν λόγω «εργασία», ενώ το πράσινο τμήμα (id) το αλλάζουμε βάζοντας κάθε φορά το αντίστοιχο του ατόμου που μας ενδιαφέρει.

Αυτός ο τρόπος που περιγράψαμε δεν είναι κάποιος τρόπος των hacker. Είναι ένα μικρό δείγμα της αδιαφορίας του facebook για τα προσωπικά δεδομένα και το προσωπικό απόρρητο των μελών του.

Όσοι νομίζουν πως τα προσωπικά τους δεδομένα είναι κτήμα μόνο του «Μεγάλου Αδελφού» πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Τα προσωπικά τους δεδομένα μπορεί να τα έχει ό ΚΑΘΕΝΑΣ… Να θυμούνται επίσης ότι από το facebook ΔΕN ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Τα μάτια σας ανοιχτά και μην εμπιστεύεστε προσωπικά σας δεδομένα στο facebbok και στο διαδίκτυο γενικότερα!
(πηγή: blog ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)